mandag 17. juni 2013

Oh my the days go by!

We are now in the middle of June. In less than a week and I'll be turning 22! Where did the time go? 31st of May I finished my first year of the degree I'm doing. What a joy to have some spare time again! It's just over two weeks ago, but I have had time to plan lots of sessions, and it's a blessing to be able to put more prayer and effort into it. I have had time to catch up with my young people, my parents have been around for a long weekend, we have had BBQ party, and I just spent a long weekend in Cornwall.

This academic year has been a challenge, but I have also learnt a lot from it. I have had ups and downs, but also seen how much God has changed my attitude towards grades. It's not about good grades, but what I learn in the process. But my youth ministry will always be more important as people are more important. However I always do my best and I still need to work on the expectations I have of myself and find time to rest. I have never regretted my choice of going to England and do this degree, however I have to say I sometimes miss the days in high school where I just had to memorise for a test. Nevertheless it is good to realise that I am not just a student/trainee I am actually a youth worker/minister. I might not have a salary, but I have a profession and God given purpose. I love my youth and it's definitely a privilege to be a part of their lives.

Here are some pictures from the last weeks:

Saturday Picnic with Nick


 Parents visiting which included a trip to Bath



Saturday BBQ + celebrating that ALL assignments are done!


Weekend away to Plymstock and Truro in Cornwall with Nick visiting people. 


















fredag 8. mars 2013

TnT


Ja, skal si tiden flyr fort gitt! Sist jeg oppdaterte var i januar og nå er vi i mars. Utrolig mye positivt har skjedd:
1. Jeg har fullført og bestått første semester - og har mindre enn 3 mnd før jeg har fullført første året!
2. Jeg har blitt mye bedre kjent med ungdommene.
3. Anne Elisabeth kom på besøk :D
4. Fått meg en ny god venn/søster, Yanna, og sett hvordan Gud har i løpet av kort tid virkelig blitt en del av hennes liv. Jeg føler meg så priviligert å få være en del av det ved kun å være meg selv med min tro :-) Jeg føler meg så velsignet at jeg har fått meg en 'søster' som henne :-)
5. Jeg har vært på enda en SWYM conference.

Så må jeg jo ikke glemme det viktigste. Jeg har fått meg kjæreste!! Dette er kommentarene fra alle ungdommene våres og andre i kirka når vi gjorde det offisielt: "CONGRATULATIONS!! That was about time you two got together!" "You are a perfect couple". Alle jentene i Bibelgruppa begynte å gråte av glede da vi fortalte dem. Så folk her er i alle fall veldig positive. Det begynte kun som et vennskap og har utviklet seg fra det med mye bønn i bakgrunn og sammen. Så vi har tenkt, snakket med andre og bedt mye før en beslutning ble tatt.


Nick Turner er hans navn (begrunnelsen til overskriften. Begge har etternavn på T). Han er eldre enn meg og håndverker (nærmere bestemt gulvlegger - blant de beste!) Han har et stort hjerte for ungdom og er en trofast hjelper i ungdomsarbeidet i menigheten. Men han har et enda større hjerte for Gud. Jeg har ikke kommet over noen som har et så personlig og naturlig forhold til Jesus hvor det mest naturlige i en hver situasjon er å snakke med Gud. Han nøler ikke med å hjelpe en venn i nød. Han er utrolig oppmuntrende og har en egen evne til å bygge opp andre (I løpet av 4 timer på pub med ei venninne av meg bygget han selvtilliten hennes opp fra 0 til 100!). Han er mer opptatt av venner og familie enn materialistiske ting. Han har en utrolig livsglede, er barnslig og crazy akkurat som meg, og en flott samtalepartner. Vi kommuniserer om alt og han har en egen evne til å lese meg selv om ingen andre kan. Vi er et bra team ettersom våre positive og negative sider går hånd i hånd. Jeg er strukturert, mens han er mer spontan. Jeg er akademisk mens han er en handyman. Matlaging er vi like dårlig på begge to, men vi trives sammen på kjøkkenet og vil begge gjerne lære. Vår første rett sammen servert til andre ble en stor suksess (moroccan meatballs with herb couscous). Jeg kommer godt overrens med hans venner og han med mine venner (både fra England og Norge). Vi trives i hverandres selvskap om det så er en tur på den lokale pub'en, se en film (jepp, jeg har introdusert han til Varg Veum med engelsk undertekst og hans syns det var bra), gå tur i skog og mark, ta oss en kjøretur så jeg får utforsket mer av Bristol, sen kveld med Dominos Pizza, han elsker å lytte til meg mens jeg lovsynger og spiller piano og jeg har ikke noe i mot å lese en bok mens han legger nytt gulv hvor jeg jobber. Når jeg setter for høye krav til meg selv minner han meg på at verdien min ligger ikke i hva jeg oppnår, men den personen jeg er og at Gud er fornøyd uansett hva jeg gjør fordi jeg gjør det for Han :-) Vi respekter at vi trenger tid alene: han trenger tid med gutta på pub og jeg en jentekveld med mine venninner. Han får meg til å føle meg spesiell for akkurat den personen jeg er med mine verdier, negative og positive sider. Ikke fordi han prøver å smigre, men fordi han mener det og ser verdien i andre mennesker. Med andre ord føler jeg meg velsignet som får lov til å dele livet mitt med en mann som Nick så får vi se hvilke planer Gud har for oss :-)





tirsdag 29. januar 2013

Januar 2013



Tenk det at nå er januar snart over! Etter å ha vært sengeliggende var det en ting som fikk meg opp av senga: jeg våknet opp med snø utenfor! Noe spesielt skjer med engelskmenn når snøen kommer. Da stopper all trafikk og familier kommer sammen og tilbringer morgenen sammen ute i snøen. En ting er sikkert, den blir utnyttet maksimalt ;-) Jeg har levert inn 5 essayer og første semester er over! 

Who would've thought that January is soon over. At the same time it feels like I've been back a lot longer. This month, after being ill for a few days, I woke up with snow outside my window. One thing is sure - that made me feel a lot better ;-) It's interesting to see how the English change when the snow comes out. No traffic and families come together, go sledging and play in "all" the snow. I have handed in 5 assignments and my first semester is completed!
Koselig velkomst hos Mark


Snow!


Holke! Hakke hørt om å strø her nei.
Icy! Doesn't seem like they know what to do about it...





Jeg fikk meg en aketur!
Out sledging :)

1000 ord essay "Utifra Lukas 4:16-20 hvordan tolket Lukas Jesu misjon"
1000 word essay "Looking at Luke 4:16-20 how did Luke frame his understanding of Jesus' mission"


Været har nå slått om helt. Vi hadde rundt 10 grader i dag og regn. Solen viser seg på morgen men regnet kommer 'som bestilt' på ettermiddagen. Her om dagen hadde vi både sol, regn, hagl og lyn og torden på en dag..

The weather has completely changed! Today it was about 10 degrees and raining. The sun is a rare phenomenon that comes up in the early morning. The other day we had both sun, rain, hail and lightening in one day!